Novel·les i publicacions

Maria, guerra i pau

De Josep de Moner. Argument: Maria, guerra i pau és una novel·la basada en la història de superació d’una noia pallaresa que en els anys de la postguerra es veu obligada a abandonar els paisatges de la seva infància per afrontar un nou model de vida a la ciutat.

LLegir més

El mirall del Ventolau

De Josep de Moner. Resum: El protagonista és un català que ronda la quarantena, descendent d’una nissaga gitana barcelonina per part paterna i una altra de pallaresos benestants per part materna. Viu feliç a Chicago quan neix el seu fill i en aquest moment…

LLegir més

Viatge Literari pel Pallars Sobirà

De Ferran Rella. Resum: La muntanya en general i el Pirineu en concret han estat i són font inesgotable d’inspiració literària. Tots els qui s’hi han aproximat amb respecte i devoció n’han obtingut claus per a la comprensió del fet humà.

LLegir més

Diverses obres

De Joan LLuís. Diverses obres de l’autor, i entre elles destaca “EL MEU PALLARS (QUATRE VOLUMS)”. Llibre de viatges. És tracta de l’obra més ambiciosa de l’autor que recorre a peu els Pallars…

LLegir més

Pedra de Tartera

De Maria Barbal L’argument Lluny de la terra on va néixer, refà la seva trajectòria vital repassant els estadis més importants de la seva vida.

LLegir més

Mel i metzines

De Maria Barbal. Argument: Mel i metzines recupera novament el paisatge i el temps de la pagesia a través de les memòries d’Agustí Ribera, nascut a Olp però resident a França on s’exilià per la Guerra Civil.

LLegir més

País Íntim

De Maria Barbal. L’argument: País Íntim parla sobretot de la relació turmentada entre la protagonista i la seva mare, profundament marcada per esdeveniments succeïts durant la Guerra Civil en un petit poble del Pallars.

LLegir més

Verd Madur

De Josep Viròs. L’argument: Josep Virós reflecteix en aquesta novel·la el final d’una època que va definir durant segles les relacions socials, familiars i econòmiques dels pobles pirinencs. Passió amorosa entre la filla d’una casa mitjana, vinguda a menys, i l’hereu de la casa bona del poblede Virós…

LLegir més

Les Veus del Pamano

De Jaume Cabré. L’argument: Situant-se en un petit poble de la vall d’Àssua, al Pallars Sobirà, Les veus del Pamano regira les entranyes de la Guerra Civil i de la postguerra per desvetllar matisos que sovint passen desapercebuts i que donen sentit als fets històrics i a la necessitat de mantenir-ne viva la memòria.

LLegir més