Diverses obres

De Joan LLuís

RECORDS DE LA MEVA VIDA DE PASTOR

Memòries. L’autor narra la seva experiència fent aquest ofici quan era encara un nen. Explica la forma de vida dels pastors i les seves creences i maneres de fer. El llibre inclou a la part final un apartat dedicat al tirapeu i un altre al clam dels pastors.

L’HOME DE LA BOSSA

Quadre de costums. El subtítol indica que es tracta d’una novel·la d’antics costums nupcials al Pallars Sobirà. A partir d’un mínim argument l’autor explica com es duien a terme les relacions de nuviatge i casament a principis de segle en aquesta comarca. A més, la novel·la aprofita per explicar com era la vida quotidiana en aquest territori pirinenc.

ELS PASTORS I LES ESTRELLES // HISTÒRIES I LLEGENDES DEL PALLARS

Contalles, llegendes i/o rondalles. Aquest volum inclou tant fets reals presentats en forma de llegenda com altres relats on hi participen elements fantàstics.

EL MEU PALLARS (QUATRE VOLUMS)

Llibre de viatges. És tracta de l’obra més ambiciosa de l’autor que recorre a peu els Pallars, per, tal i com indica ell mateix a la introducció del primer volum «explicar tot allò de més interessant que jo mateix he pogut veure o que els nadius del país m’han contat». Aquesta obra resta incompleta donat que l’últim volum, sobre la vall d’Àneu, ha quedat inacabat.